Археолошки институт представља јединствену, централну научно-истраживачку установу у Србији која је посвећена археологији. Основала га је Српска академија наука и уметности 1947. године, а од 1961. је самостална установа.

a

Dancing History

  /  Вести   /  Изложба “ИРС и Виминацијум. Пут римских царева у Србији” у Риму

Изложба “ИРС и Виминацијум. Пут римских царева у Србији” у Риму

Изложба је отворена 16. маја 2023. године у чувеној Курији Јулији Археолошког парка Колосеум из Рима. Током два месеца трајања је доживела велики успех код међународних туриста који свакодневно обилазе Римски форум и Колосеум. Ове недеље изложба се сели у град Албано, историјску Алба Лонгу, на позив Градског музеја Албано Лацијале. Отварање изложбе је у четвртак 20. јула у 17. часова у просторијама Градског музеја Албано Лацијале. На отварању предавања ће одржати сарадници Археолошког института, а изложбу ће подржати и Амбасада Републике Србије у Италији.

Изложба је отворена до 14. октобра 2023. године. Реализација је остварена уз подршку Министарства културе Републике Србије, Министарства науке, технолошког развоја и иновација Републике Србије и Министарства спољних послова Републике Србије.

This site is registered on wpml.org as a development site.